האם האישה מחוייבת לבעלה מלבד בליל טבילה

שאלה:

איני רוצה לקיים יחסי אישות
חוץ מבליל הטבילה. מותר או
אסור?
מחכה בקוצר רוח לתשובה. תודה
ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי התשובה היא שאסור. את משועבדת לבעלך ליחסי אישות תקינים. המדד ליחסי אישות תקינים, הוא מה שמחייבים את הבעל לקיים מצוות עונה. ובזה הדבר משתנה מאדם לאדם. תלוי בתחום עיסוקו כמבואר בשו"ע אבה"ע סי' עו. אולם היום חיוב עונה כפי שמבואר בשו"ע שם הוא פעמיים בשבוע. ולכך גם האישה משועבדת אם הבעל מעוניין. אולם אם שניכם אינכם מעוניינים, כתב בשו"ע שם סעי' ו': "האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. בצה דברים אמורים, שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום
    נראה לי שכדאי לציין מה הטעם שהיא איננה רוצה, כי יכול להיות שיש לה כאבים וכו' שזה מאד לא נעים לה וקשה לה ואז ייתכן ותשובת הרב תהיה שונה