מה המקור לאיסור חיבוק ונישוק בין נשים

האם לאישה נשואה לגבר מותר להיות גם עם אישה הכוונה להתחבק ולהתנשק וכדומה? ואם כן או לא מה המקור לכך?

תשובה:

שלום רב,

נפסק בשו”ע (אבה”ע סי’ כ’ סעי’ ב’) “נשים המסוללות (פירוש: המשחקות ומתחככות) זו בזו, אסור". וזה נלמד "ממעשה ארץ מצרים" שהוזהרנו עליו. וראוי להכותן מכת מרדות, הואיל ועשו איסור. ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה, ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן”. כלומר, גם להתחבק ולהתנשק (למטרת התאהבות) אסור שאין זה טוב יותר ממה שכתב השו"ע שעל הבעל למנוע מאשתו לצאת איתן. אולם ברור שלהתחבק ולהתנשק שלא למטרה זו, אין כל איסור. ופשוט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לענ"ד גם ברור שחיבוק ונישוק האסורים הם פחות חמורים מאשר חיכוך באותו מקום למרות שגם הוא לא אוסר את האישה על בעלה
    אני טועה?

  2. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא אני לא יודע. לא אמרתי שזה דומה לזה, רק אמרתי שזה לא פחות מהעובדה שהבעל צריך למנוע מאשתו להסתובב עם אותן נשים.