קבלת שבת בתפילה

לכבוד הרבנים שלום רב. מרן בשו"ע בחלק או"ח (סימן רסא סעיף ד') כותב בסוף הסעיף "ולדידן הוי אמירת מזמור שיר ליום השבת כעניית ברכו לדידהו" ורציתי לדעת מי אלה "דידהו"?

תשובה:

שלום רב

אמירת קבלת שבת הונהגה בעם ישראל בימי האר"י הק' לפני כ500 שנה, קודם לכן, תחילת תפילת השבת היתה באמירת ברכו ולכן תחילת התפילה נחשבה קבלת שבת, היום שאומרים מזמור שיר, באמירה זו נחשב הדבר כקבלת שבת.