קניתי כרטיס למסיבה שאופיה אינה מתאים לרוח היהדות האם מותר לי להעביר למישהי אחרת?

שמי רות ואני נרשמתי למסיבת בנות בחדרה
מאחר שאני מתחזקת בדת הבנתי שאופי המסיבה אינו מתאים לי שילמתי מראש 150 ש"ח עבור ההשתתפות במסיבה.
יש באפשרותי להביא מישהי אחרת במקומי ולקחת את התשלום שלה או להפסיד את כספי מה לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע אם השתתפות במסיבה כזו כרורה באיסור או שזה רק הנהגה שאינה ראויה לבחורה מתחזקת ששואפת להגיע לכמה שיותר יראת שמים. כי אם זה כרוך באיסור, אני לא רואה אפשרות שיהיה מותר לך למכור את הכרטיס למישהי אחרת. משום שאם לא תמכרי המושב ישאר ריק, כלומר, את מכשילה אחד אחר שיעבור איסור. ואפילו אם הם יכניסו מישהי אחרת, עדיין אסור לך, כי אסור לך לסייע לפלונית לעבור על איסור, אפילו אם על האיסור הזה בסופו של דבר מישהי תכשל.

הרבה הצלחה