תשלום לטכנאי בו ביום

שלום וברכה,
רציתי לשאול לגבי טכנאי שעבד בביתי, וכיון שמכירני עזב לפני שלקח כסף וסומך שאשלם לו.
האם שייך במקרה זה 'ביומו תתן שכרו' ו'בל תלין'?
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם אם לא סיכמתם שהתשלום יבוא מאוחר יותר, ואם כך חייבים לשלם לו עד השקיעה כמבואר בשער משפט (שלט): שגם כשהוא לא תובע יש איסור גם אם אתה לא עובר על הלאו בלי תביעה. ואדרבא בגלל שהוא מכיר אותך אפשר שהוא לא תובע כי לא נעים לו ואם כן זה יחשב כתביעה, וכפי שכתב באהבת חסד (ט אות כט) ועיקר דבריו שם שהכל תלוי בקפידא ואף שיש חולקים ודאי ראוי להחמיר.