סעודת ברית עם בשר ויין

האם לאחר הברית חובה להזמין לארוחה? האם חייב ארוחה בשרית או שבופה חלבי גם טוב? אני מתכננת לעשות ברית צנועה במרפאה ל15 אנשים בלבד.

תשובה:

שלום רב,

כתב בשו”ע (יו”ד סי’ רסה סעי’ יב): “נוהגים לעשות סעודה ביום המילה”. והוסיף על כך הרמ”א: “ונהגו לקחת מנין לסעודת מילה, ומקרי סעודת מצוה”. כלומר, אין חובה להזמין את כל הנוכחים לסעודה, אבל יש להקפיד שיהיו שם עשרה גברים.

יש בהחלט ענין לאכול בשר בשמחת ברית מילה, וראוי להדר אחר בשר בהמה דוקא. ממילא, אף שיש להקדים את שמחת הברית לשעות הבוקר יש לערוך סעודה בשרית. ראה מג”א סי’ רמט ס”ק ו, שסעודה זו נעשית בבשר ויין משום שמחה, וראה ס’ אבן ישראל אות יד מכמה אחרונים שבדיעבד די בבשר עוף או דגים. ומ”מ יש להקפיד על כך שהרי מטעם זה התירו אכילת בשר בשמחת ברית אף בתשעת הימים.

כמובן שבדיעבד יוצאים ידי חובה גם בארוחה חלבית, אולם לכתחילה יש לעשות בשרי כנ"ל.

מזל טוב ורוב נחת!