טבילת כוס חרסינה

כוס חרסינה עם כיתוב של מתנה בעברית שמיוצר בסין
האם צריך להטבילה
והאם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים

תשובה:

שלום רב.

יש לטבול כלים מחרסינה (צלחות וקערות וכדו’) אך בלי ברכה. זה שיש כיתוב בעברית לא אומר שנעשה על ידי יהודי, מזמינים ממפעל גוי וה0ם עושים.

מקורות:

פתחי תשובה יו”ד סי’ ק”כ סק”ב, שאילת יעב”ץ חלק א’ סי’ ס”ז, ובערוך השולחן סי’ ק”כ סעיף כ”ט. וראה עוד בספר טבילת כלים פרק י”א הערה קל”א.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אם השואל חפץ לסמוך על פוסקי ספרד, אז לפי המקור שהרב ציין, יש על מי לסמוך (ביבי"א ביחיו"ד וגם והגר"מ פיינשטיין)
    וגם שם שם הערה מ"א.
    וגם מצד פוק חזי מה עמא דבר, אולי.