האם חזן יכול לעמוד על בימה מוגבהת?

שלום
לאחרונה שמו בבית הכנסת שלנו במה לקריאה בתורה. – מוגבהת קצת- מעריך 20 ס"מ מהרצפה.
עד לבמה היתה במה לספר תורה, אבל לא מוגבהת אלא על הרצפה. נהוג היה גם שהשליח ציבור מתפלל משם.
לאחר ששמו את הבימה המוגבהת החזן עבר לקדמת בית הכנסת ליד ארון הקודש.
לדעתי, זה מנתק קצת את החזן מהציבור, וגם מקשה על שמיעתו באחורי בית הכנסת.
האם יש בעיה הלכתית שהחזן עומד על בימה מוגבהת? האם משנה היכן החזן עומד בבית הכנסת?
תודה

תשובה:

שלום רב

מנהג הספרדים שהחזן עומד על הבימה ולא בקדמת בית הכנסת, אולם מנהג בני אשכנז שהחזן יש לו עמוד מיוחד בקדמת בית הכנסת, ובאחרונים הזהירו שלא לשנות מהמנהג, כנראה בגלל הרצון של קבוצות רפורמיות שונות לערוך שינויים כאלו ואחרים. ראה שו"ת מכתב סופר לר"ש סופר מקרקע סי' א שהרחיב בזה מאוד, שו"ת אגרות משה סי' כח ושו"ת גורן דוד סי' ו. ידוע המשפט שטבע החתם סופר בענין זה "חדש אסור מהתורה". כמו יש שהקפידו שלא לעמוד בשמונה עשרה במקום גבוה, משום שהדבר נראה כגאווה [ואדרבה בקהילות שונות החזן היה נמצא בתוך שקע קטן ברצפה על שם הכתוב ממעמקים קראתיך]. ראה בענין זה במשנה ברורה סי' צ ס"ק ה.