דיווח לרשויות על מכירת בשר פג תוקף

בס"ד.
שלום כבוד הרבנים.
ישנו סופרמרקט (חלק מרשת גדולה) בעיר שלי שכבר כמה פעמים יצא לי להכנס אליו בימי חמישי בשביל לקנות עוף לשבת, ובמקרר העופות (לא המקפיא) היו כמה אריזות של חלקי עוף, ועל המדבקה שלהן היה כתוב תאריך תפוגה של לפני יום או יומיים. היום היתי שם וראיתי אריזות שתאריך המכירה האחרון שלהן היה לפני שלושה ימים! כמובן שהיה להן ריח מוזר ולפעמים אפילו צבע קצת שונה מהרגיל. שאלתי היא, האם מותר לי לדווח על החנות הזו למשרד הבריאות?
תודה מראש וישר כח

תשובה:

שלום רב

כדאי ללכת שלב אחרי שלב, לא מיד להזיק לאנשים… יש לגשת למשרד החנות ולהתריע בפני הבעלים על המצב, אם זה לא יעזור יש לאיים עליו שהדבר ידווח לרשויות, ובמידה והוא לא נשמע וקיים חשש שהלקוחות יסתכנו בהחלט ניתן לפנות לרשויות ולדווח.

ערב טוב.