ייחוד בחדרים נפרדים – המשך

בסד
שלום לכבוד הרב
בהמשך לשאלה הקודמת בעניין מגורי אח ואחות באותו בית
המגורים הם בחדרים נפרדים שכול אחד יש לו חדר שינה בפני עצמו
האם זה מותר?

תשובה:

שלום רב

למרות שיש מהראשונים שהתירו בשני חדרים, להלכה נוקטים שכאשר אין לכל אחד משני החדרים פתח נפרד לרשות הרבים, אלא היציאה משותפת והחדרים בעצם פונים לבית אחד, יש בזה ייחוד לכל דבר, וממילא אינני יודע דרך להתיר. לכן שאלתי אותך אתמול מה הצורה בדיוק של הבית, כיון שאמרת שאתה בחוץ… אבל אני מבין שלמעשה מדובר בדירה רגילה, ובזה לי באופן אישי לא ידוע על פתרון.

יום טוב ובשורות טובות.

מקורות:

אגרות משה ח"ד סי' סה, וחלקת יעקב ח"ב סי' יז. אמת שבאופן שנועלים את הדלתות יש להקל יותר, אבל זה לא מציאותי במגורים קבועים מטבע הדברים…. יחוד הוא גם ביום ולא רק בלילה, אין מצב תמיד תהיו כל אחד נעול בחדרו.