מחיקת שם השם על צג המחשב

שלום לרבנים! אם אני כותב במחשב יקוק (כמובן עם ה) מותר למחוק את השם?

תשובה:

שלום רב,

יש שנזהרים שלא לכתוב שם ה' על מחשב כדי שלא למחוק אח"כ. אבל מעיקר הדין אין בזה כל איסור מחיקה.

מקורות:

ראה כאן. וראה עוד בתשובות והנהגות (ח"ג סי' שכו) שכתב כמה נימוקים להתיר, ובין היתר כתב שאם כך, כיצד היום מדפיסים ספרי קודש אם לא ע"י שימוש שבמחשב?! וראה עוד בצהר ח"ז עמוד קלט שכתב כן גם בשם הגרש"ז אוירבך.