האם צריך כוונה בקידושין?

שלום לכבוד הרב אני בחור ישיבה שהתחתנתי לפני כמה חודשים שאלתי כך כידוע שהורי החתן מקנים לחתן את הטבעת וכך היה אצלי שהורי הקנו לי את הטבעת בבית לפני החתונה אבל חששתי שלא הקנו לי כמו שצריך בגלל איזה סיבה מסוימת ובכל זאת הלכתי כך אם חששות אם זה טוב מה שהקנו לי או לא וכך גם קידשתי ואז אחרי כמה זמן שאלתי איזה רב חשוב אחרי החתונה ואמר לי מה שהקנו לך ההורים זה טוב וזה שלך מאה אחוז וזה בסדר וההקנאה הייתה טובה שאלתי כך1 האם מזה שחששתי והייתי בפחדים אם זה טוב או לא טוב האם זה עיכב בקידושין שקידשתי ואם הקידושין טובים לכתחילה ואין שום בעיה. 2האם בגלל שהייתי במצב של חשש ופחד האם זה נקרא שלא היה לי דעה ואז זה כן פוגם בקידושין שהרי צריך דעה בזמן הקידושין. 3 מה הגדר לאדם בלי דעה שלא יוכל לקדש. אשמח לקבל תשובה תודה רבה זה יעזור לי מאוד

תשובה:

שלום רב,

אין לך מה לחשוש הקידושין תקפים לחלוטין. ללא כל חשש. כל החתנים מתרגשים ביום כזה… חשוב מאד להיות רגועים משך החיים ולא לחוצים כפי שנראה מדבריך כאן.

אדם חסר דעה שהקידושין לא חלים זה רק אם הוא בגדר של "שוטה".