קניית עציצים אחרי השמיטה

שלום רציתי לדעת קנית צמחים אחרי שמיטה מה צריך לבדוק ליפני יש משתלות שלא מספרים את האמת ממתי שתלו אני חויתי את זה כמה פעמים אים המוכרים לא ירא שמים לא תמיד אמינים כי אם שתלו בשמיטה זה בעיה אבל אים גדלו בעציצים ואני ועד בינים חדוב לי להביא צמחים שלא ישתלו בשמיטה

תשובה:

שלום רב

לא נראה שכרגע יש חשש של שתילים משנת השמיטה, אנחנו כבר כמעט שמונה חודשים לאחר סיומה ואני מניח שמחליפים שם את הקולקציה. כך שתשאל את המוכר בצורה עקיפה [אל תשאל אם זה מהשמיטה, אלא כמה זמן השתיל בעציץ, או כמה זמן הוא יכול להיות כך בעציץ וכו'..] ואתה רשאי להאמין לדבריו.

בהצלחה