קם באמצע הלילה ונטל ידייו ואח"כ שינה דעתו וחזר לישון האם נוטל בבבוקר בברכה?

ועוד שאלה. נכון אדם שנירדם בערב בשביל לנוח ללמוד בלילה קם מברך ברכות התורה משום שרוצה ללמוד תורה כל הלילה שאלתי פוסק אמר לי גם צריך לעשות נטילת ידיים עם ברכה אז עשיתי. עכשיו השאלה אם אדם פשוט חתך לישון מחמת חלישות באמצע אז מה יעשה שוב נטילת ידיים עם ברכה בבוקר? אודה אם תענו לי לפני שאקום שאדע מה לעשות. תודה רבה ולילה טוב.

תשובה:

שלום רב,

בוקר טוב ידידי,

טול ידיים ואחר כך תתעסק עם שאר הדברים…ונטילת ידיים זו תהיה ללא ברכה.

כתב בשו"ע סי' ד' סעי' יד: "השכים קודם עמוד השחר, ונטל ידיו, יש להסתפק אם צריך ליטול ידיו פעם אחרת, כשיאור היום, להעביר רוח רעה השורה על הידים. הג"ה: ויטלם בלא ברכה".

וכתב על כך במשנה ברורה ס"ק לב: "ואפילו אם חזר וישן פעם שנית קודם עמוד השחר דבזה בודאי צריך משום רוח רעה עוד הפעם ליטול ידים מ"מ אין יכול לברך ענט"י ואפילו אם השינה היתה שינת קבע דאנו חוששין לשיטת הרשב"א דס"ל דטעם הנטילה משום דבבוקר נעשה בריה חדשה ופעם אחת נעשה האדם בריה חדשה ולא שתי פעמים ומשום רוח רעה בלבד לא תקנו ברכה".

כלומר, גם אם "חתכת" כלשונך, אתה צריך ליטול ידיים שוב אבל בלי ברכה.