נסיעה במונית בשבת ללידה

רציתי לשאול לגבי נסיעה בשבת במונית ללידה. יש אפליקציה בטלפון של מוניות שמזמינים בלי לחייג, רק בוחרים יעד נסיעה ולוחצים הזמנה והמונית מגיעה, והתשלום נעשה אוטומטית בסוף הנסיעה בויזה ע"י פרטי הכ"א שהזנתי במערכת של האפליקציה (לפני שבת כמובן). עד היום רוב ההזמנות שעשיתי (ביום חול כמובן) היו נהגים ערבים, השאלה היא: 1. האם מבחינת חילול שבת זה עדיף על הזמנת מונית? (אין בעיה של תשלום בסוף כי הוא נגבה אוטומטית. ולא צריך לחייב אלא רק ללחוץ על מקש להזמנה).
2.האם אני חייבת לוודא שישלחו גוי או שאם בסוף זה יהודי זה לא בעיה שלי?

תשובה:

שלום רב

כיון שלא בטוח שיבוא נהג ערבי, עדיף להתקשר לחברה מסוימת שאת יודעת בבירור שיבוא נהג ערבי, וכך תמנעו מחילול שבת מיותר, אף שהחיוג עצמו והתשלום יהיו כרוכים אולי באיסורים נוספים. ראה כאן על סדרי הקדימה בענין זה.

לידה קלה ושמחות תמיד!