הבטיחו לתת את השם שמעון האם אפשר גם כשם שני

בס"ד

שלום רב.

אדם שמע על סגולה: ללכת אצל ציון התנא האלקי ר' שמעון בר יוחאי, ושם לקבל בלשון נדק שאם יפקד בזש"ק בן זכר, יקרא לו על שם הצדיק.

שמע ועשה. קיבל ונפקד.

האם אפשר לתת את השם כשם שני? כגון: משה שמעון.

אבקש תשובה מבוררת ובהירה. תודה וברכה.

תשובה:

שלום רב,

ראה, השאלה הזו האם שם שני נחשב גם לשם או לא, תלוי במחלוקת הפוסקים שהובאה בשו"ע אבה"ע סי' קכט סעי' יד, אדם שקוראים לו "ראובן שמעון" והוא כתב בגט "ראובן דמתקרי שמעון" האם בידעבד הגט כשר, או שהשם עצמו "ראובן שמעון" לא נכתב כלל. כלומר, השם "משה שמעון" לדעת כמה מהפוסקים אינו "שמעון". שהרי לא יקראו לו "שמעון" לבד. אלא או בעליה לתורה "משה שמעון" או משה לבד. שמעון לבד לא יהיה קיים כלל.

אבל הייתי רוצה להוסיף עצה קטנה ששמעתי מרב מסוים. בדברים הללו, לפעמים אנשים לא רוצים את השם שמעון, וקוראים שם אחר ויתכן שאין בזה בעיה, אבל אם הילד יפול מהעגלה או יהיה מעט יותר מצונן… כל החיים אמא שלו תהיה רדופה שהיא אשמה בכך שהיא לא קראה לו שמעון… כמובן שעצה זו אין לה כל קשר לנושא הלכתי, אלא רק עצה התלויה בחוסנה הנפשי של האישה..