צביעת זקן או גילוח?

בס״ד
שלום וברכה,
מי שמגדל זקן-קטן, וזקנו גודל בצבעים שונים- כך שיש מקומות שהצבע הלבן בשער נראה (מרחוק קצת), כמקום ריק- הדבר נראה תמוה לאנשים כך שצריכים להתקרב ולראות שיש שם שיער, ולא שחצי זקן מגולח.
האם עדיף ללכת מגולח לגמרי, או שמא יש להתיר לצבוע קצת את השיער כך שהדבר לא יראה כך.- אין הענין להתייפות אלא רק שלא יראה מוזר- ואולי אפילו להסיר הבושה שיש ששאלו הכיצד גודל זקן כזה.
הפתרון לגדל זקן ארוך לא בא בחשבון מפני שלום בית.

נ.ב-אודה לכם באם תשלחו לי באמייל את התשובה.

תשובה:

שלום רב

אם הכוונה להתגלח במשחה או במכונה שיש לה כשרות מיוחדת של המכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין וכדומה, אתה רשאי להתגלח, וכמובן להזהר על פיאות הראש. אם הכוונה להתגלח במכונה רגילה, עדיף לצבוע, ונראה שאם אכן מדובר במראה חריג ממש מותר לצבוע, כיון שאין מטרה להתיפות אלא לבושה. טכנית קשה לי להאמין שזה מעשי, שהרי מדובר בזקן קצר מאוד וכל שבוע תזדקק לצבוע… אני כמעט משוכנע שאם תשאל אנשים אף אחד לא יראה בזקן הזה חריגות, זו סתם תחושה שלך…

בהצלחה רבה