הכנה משבת ליום טוב – חימום מאכלים

שלום רב
אשמח לדעת האם ביום טוב שבועות שחל במוצאי שבת קודש יהיה מותר לכוון שעון שבת מערב שבת שיתכבה בשבת בשעה 18:00 ואז כשהפלטה כבויה להניח עליה את כל הפשטדות החלביות (יבש) והפלטה מיד תדלק ב18:15 ואז כששבת יוצאת וחוזרים מערבית המאכלים חמים לסעודת יום טוב?

תשובה:

שלום רב

אסור לעשות כך משתי סיבות, ראשית זו ודאי הכנה האסורה משבת ליום טוב. מלבד זאת, לדעת הרבה פוסקים אסור להניח על פלטה חשמלית גם דבר מבושל יבש משום איסור חזרה, וכן דעת הגרי"ש אלישיב הגרש"ז אויערבך והגר"ש וואזנר. הגר"ע יוסף מתיר זאת, אולם כאמור רק לצורך שבת עצמה לא לצורך יום טוב שאז יש בזה איסור הכנה.