בשר שנתעלם מן העין – שליח גוי

שלום הרב.
בשר שנשלח ע"י שליח גוי ממסעדה וזה נמצא בתוך פלסטיק אחד, האם יש בזה משום חשש נתעלם מן העין?
אני ביקשתי מיהודי שיביא לי את זה מהמסעדה אבל הוא שלח את חבר שלו..
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אם העוף ניתן לזיהוי על ידי טעמו ואופן הכנתו, אין בכך איסור.

סברא נוספת יש לומר בזה להקל, כאשר מדובר בשליח מקצועי העוסק בכך לפרנסתו, שכיון שיש חזקה שאינו פותח חבילות אותן הוא מקבל למשלוח כדי לשמור על אמינותו אין לחשוש שמא החליף את העוף. בדומה לכך הובא בשו”ת נחלת שבעה סי’ עה לענין משלוח בשר שנפתח בבית המכס שלא בנוכחות יהודי, וראה עוד בשו”ת תשובות והנהגות ח”ב סי’ שעב לגבי משלוח ברכבת הדואר.

אולם כל זה בדיעבד גדול.