האם חייבים לעשות שבע ברכות

שלום לכבוד הרב
האם אפשר לקיים את סעודת המצווה בשתי סעודות ביום אחד או שיש חובת סעודה בכל יום משבעת הימים או שאפשר לקיים שבע סעודות מצווה ביומיים או שלושה ימים

תשובה:

שלום רב,

אין חובה לעשות שבע ברכות כלל. אין צורך בשעה סעודות ולא בשבעה ימים. החיוב הוא רק אם עושים סעודה בימי השבע ברכות והחתן והכלה משתתפים בה מברכים שבע ברכות. ולדעת הספרדים, יש צורך שהסעודה תהיה בבית החתן. אבל אן לא עושים סעודה כלל, אין כל חובה לעשות ולברך שבע ברכות. ניתן לעשות סעודות כפי יכולתכם ובאיזה ימים שנוח לכם.