הפרשת חלה בבלילה רכה

האם עסה שנעשית בלילה רכה ומכניסים ואח"כ בתנור .לדוגמא עוגת טורט שהכנה שלה תערובת מים וקמח ובצים ותבלינים . והיא נוזלי ומכניס אותה בתבנית אפיה . האם צריך להפריש חלה : עם ברכה או לא[ כשיש שיעור חלה ע"י צירוף סל אחרי אפיה]

תשובה:

שלום רב

בלילה רכה גם חייבת בהפרשת חלה אבל רק לאחר האפייה כאשר היא מתקשה ויש לה תואר לחם. במקרה שלכם זה בלאו הכי כך, שהרי הצירוף סל שיוצר את השיעור להפרשה נעשה רק אחרי האפייה.

מקורות:

תורת הארץ פרק ד אות צב מדברי הראשונים. וע"ע דרך אמונה פ"ח ס"ק כה ופ"ו ס"ק קה, שאם הפריש קודם האפייה [במקרה שהיה שיעור חלה] יפריש שוב אחרי האפייה ללא ברכה. וע"ע שו"ת מנחת שלמה סי' סח שדן בענין זה [עיי"ש מדברי הפוסקים שפטרו עיסה זו מחלה לגמרי ודחה דבריהם והכריע להפריש לאחר האפייה כנ"ל].

עלי ופל או בלינצ'עס פטורים מחלה.