לא נחשדו ישראל על משכב זכר

שלום, מה הככונה במסכת קידושין פב. שאמר רב יהודה שלא נחשדו ישראל על משכב זכור? ואם לא, אז למה יש כל כך הרבה מזה היום, עד כדי כך שהקהילה הגאה הארץ היא בין הגדולות…

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע כמה הם במספרים, אבל עדיין ב"ה מספרית הם זניחים ביותר ביחס לשאר הציבור. אבל אם כוונתך שבאחוזים זה בדיוק כמו בשאר העולם, אני ודאי שלא בקיא בנושאים אלו. כפי שאמרת לא נחשדו ישראל על הזכר, וכך נפסק בשו"ע אבה"ע סי' כד. אלא ששים לב על סיום דברי השו"ע שם: "ובודרות הללו שרבו הפריצים יש להתרחק מלהתייחד עם הזכר". אז מה נאמר בדורות שלנו??! גם חשוב לדעת שמחלל שבת דינו כמו גוי, ואני מניח שגם לגבי שאלה זו.