האם מותר לברך על טלית יותר מפעם אחת ביום?

שלום וברכה כבוד הרב, תודה על התגובה הקודמת, מעריך את ההתייחסות החמה.

רציתי לדעת האם אפשר לברך על טלית יותר מפעם אחת ביום? כי אני לא בטוח שכיוונתי לפטור את הציצית הקטן שעלי כאשר בירכתי על הטלית, ואם צריכים שיעור זמן הפסק כלשהו בין לבין?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אפשר בהחלט לברך על טלית פעם נוספת. אם כבר הסרת אותה ולא היה בדעתך ללובשה שוב, זה היסח הדעת ועתה אםתרצה ללובשה אתה צריך לברך עליה. כמו כן אם תתעטף בטלית אחרת, כל בגד בעצם מחוייב בברכה נפרדת [אלא שאם בדעתך בשעת הברכה על כולם אתה יוצא ידי חובה בברכה אחת], וראה פרטי הדינים בזה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' ח סעיפים יב – טו. כמובן, הטלית צריכה להיות שלך, על טלית שאולה לא מברכים.

ערב טוב.