הליכה ברחוב פרוץ לצורך תפילה בבית הכנסת

שלום. האם אדם שכאשר הוא הולך לבית כנסת במנחה או ערבית בדרך תמיד יש פריצות ואי אפשר לשמור את העינים למה כי צריך להרים את העיניים לעבור את הכביש. אפילו הכי הולך לבית כנסת? מדובר שאין רכב. כתוב כל מי שהולך במקום שיש יצר הרע נקרא רשע. ומאידך כתוב כל שיש לו בית כנסת בעירו ומתפלל יחיד נקרא שכן רע. אז מה עושים? אודה אם תרחיבו לי בעיניין והלכה למעשה.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אדם חייב לנסות לחיות עם המצב ולמעט כמה שאפשר בהסתכלות אסורה. לפעמים אדם חייב ללכת ברחוב, הוא גם חייב לנהל את חייו באופן נורמלי. לכן באופן עקרוני הוא צריך ללכת לבית הכנסת בלי להכשל באיסור הרהורי עבירה. אבל זאת צריכים לדעת שאם הוא סבור שאם הוא ילך ברחוב ובודאי יעבור על איסור הירהורי עבירה. שיתפלל בבית. אין ספק שעדיף להתפלל ביחידות ולא לעבור על איסור הירהורי עבירה (אלא שלא כל הסתכלות בעלמא מביאו לידי הירהור בעבירה).

בהצלחה