בנית מרפסת שמפריעה לסוכה

שלום.
1. האם בעל מרפסת סוכה יכול לעכב את השכן שגר שמעליו מלבנות מרפסת בטענה שימנע ממנו לבנות את סוכתו?
2. האם טענת התחתון תחלש אם יוכל עדיין לבנות סוכה אבל קטנה יותר?
3. האם יש משמעות לשאלה אם התחתון כבר בנה סוכה בשטחו בעבר, או שאומרים כל הראוי לסוכה אין סוכה מעכבת בו?
4. נניח שהתחתון יכול לעכב את בנית המרפסת העליונה בלי קשר לסוכות, בגלל טענת אור אויר וכו'. האם יש לו זכות לעכב בנית קונסטרוקציה שתשמש רק לסוכות? (קונסטרוקצית נפתחת וכדומה)
יישר כח מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם השכן התחתון בנה את המרפסת באויר הרכוש המשותף (תוספת בניה), אין זכות לו לעכב על השכן שלו לבנות גם הוא מרפסת מעל המרפסת שלו, או לפחות מעל חלק מהמרפסת, אלא אם כן ישנה אפשרות סבירה לבנות את המרפסת במיקום אחר.

אם יש לשכן התחתון מרפסת מהקבלן, הוא רשאי לעכב את השכן העליון מלבנות מעל המרפסת שלו, אף בטענות אור ואוויר. אבל הוא לא יכול למנוע מלבנות מרפסת מברזל לסוכות בלבד, אם לאחר סוכות מפרקים אותה לגמרי ומשאירים את המקום יפה והשכן התחתון אינו נוהג לבנות מרפסת במקום זה.