עלייה לתורה – בר מצוה

שלום כבוד הרב,
תאריך עברי בר מצווה של בני יוצא ביום ראשון.
האם הוא צריך לעלות לתורה ביום שני או האם הוא יכול לעלות לתורה ביום חמישי במקום?

תודה

תשובה:

שלום רב

הוא יכול גם לעלות ביום חמישי שלאחריו אבל לא לפני שנעשה בר מצוה.

העיקר לדרבן אותו שלא להפסיד אף לא יום אחד מהנחת תפילין כל ימי חייו, יהודים מסרו נפש על מצוה זו, ואנחנו כיהודים גאים רוצים ללכת בדרכם!

מזל טוב ורוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    הבן שלי נולד בא' באייר 2004, עליה לתורה על פי גיל מצוות יוצא ביום חמישי לשנת 2017.
    האם אפשר לעלות לתורה ביום שלפני שהוא גם ראש חודש?(יום רביעי).
    או האם אפשר ביום חמישי שלאחר מכן שזה יוצא ט' באייר 2017?

  2. מיום הגיעו לגיל מצוות בא' אייר הוא רשאי לעלות לתורה בכל יום שבו קוראים בתורה. העיקר לזכור שלא יפסיד אפילו יום אחד מהבר מצוה ועד 120 שנה שלא יניח תפילין למעט שבת וחג. רוב נחת