הפרשת חלה מבצק שדעתו לחלקו לאפייה בזמנים שונים

בס״ד
שלום רב,
האם מותר להפריש חלה בברכה , לקלוע את החלות ולהכניס למקפיא מבלי לאפות ולאפות ביום אחר?
(אנחנו ספרדים, אם זה נחוץ לתשובה)
תודה

תשובה:

שלום רב,

חיוב הפרשת חלה הוא בשלב ה"עיסה". וממילא פשוט שלא משנה אם אתם אופים את הבצק מיד או לאחר זמן.

השאלה שעשויה להשאל, היא כאשר הכוונה היא להכין כמות גדולה של בצק וכל שבוע לאפות רק לאותה שבת, כמות שאין בה שיעור חלה, האם זה נחשב כעיסה העשויה לחלק שאין בה חיוב הפרשה. ובענין זה נחלקו הדעות, לדעת רוב הפוסקים, כיון שכל הבצק ישמש לאותו אדם והוא גם לא מקפיד שיתערב [עושה מהכל אותו סוג מאפה] יש צירוף ויש להפריש חלה בברכה, וכ"כ בביאור הגר"א סי' שכו ס"ק ז, ובמהר"י קורקוס פ"ו הי"ט כתב שכן היא דעת רוב הראשונים, וכן נראה שם בלבוש וברישה ובש"ך ס"ק ה. אולם ראה מהר"י קורקוס שם שהר"ש חולק, וכ"כ בהגה' מימוניות שם בשם רבינו שמחה, שגם כשדעתו לחלק לעצמו לזמנים נפרדים אין הפרשת חלה, וכ"כ בפתחי תשובה שם בשם מעדני מלך. בחזון איש זרעים ליקוטים סי' ב ס"ק ב, ג הכריע כדעה הראשונה שיש חיוב חלה. לכן המפריש בברכה לא הפסיד, אבל לכתחילה עדיף לאפות הכל יחד ואחר כך להקפיא, או שבכל שבוע יוציא כשיעור חלה.

יום נעים!