הפסק בין הנטילת ידים לברכת המוציא

מה עדיף ליטול ידיים בחדר שונה ולברך על הלחם בחדר אחר או שעדיף ליטול ידיים ולברך על הלחם מייד באותו חדר ואז להמשיך לאכול במקום אחר ?

תשובה:

שלום רב

מסתבר שיש מעלה לאופן שהני שהצעת, שכן מעיקר הדין אין להפסיק בין הנטילה לברכה יותר מכדי הילוך כ"ב אמה, כמבואר ברמ"א בסי' קסו, ולעומת זאת האכילה בשני החדרים היא בסדר גמור כיון שהיה דעתו לכך מתחילה, כמבואר במשנה ברורה בסי' קעח. אולם מנהג העולם שלא להקפיד על כך, ואף ששוהים מעט יותר, כיון שהשהייה היא לצורך הברכה והאכילה, שכן לוקח זמן מעט להגיע מהברז למקום, זה לא נחשב הפסק והכל הוא צורך האכילה, ואין צורך לנהוג באופן חריג כזה לקחת אוכל ולאוכלו ליד הכיור… ראה מגן אברהם סי' קסו ס"ק ב שאף מותר להמתין למסובים שיטלו ידיהם כדי שיוכל להוציאם ידי חובה בברכה ןאין כאן הפסק כי הכל צורך הברכה והסעודה. וראה עוד חזון איש סי' כה ס"ק ח.