לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רחיצת ביצה רותחת בשבת תחת הברז

האם מותר לשטוף ביצים שמוציאים מיד מהסיר תחת ברז מים?

תשובה:

שלום רב

מותר לרחוץ ביצה רותחת תחת הברז בשבת ולא צריך לחוש לבישול המים.

מקורות:

כמה טעמים יש לומר בזה, ראשית נדון זה תלוי במחלוקת הפוסקים אם יש חשש בישול כדי קליפה בדברים המתערבים, ראה מגן אברהם סי' שיח ס"ק לה שהחמיר שלא לתת חתיכת בשר רותח במרק צונן, כיון שהיא מבשלת סביבותיה כדי קליפה, אולם החוות דעת סי' צא ביאורים ס"ק ה תמה על דברי המגן אברהם וכתב שבדברים המתערבים אין חשיבות לאותו בישול כדי קליפה האמור בגוש.

בפרי מגדים סי' שיח משב"ז ס"ק כד מבואר, שדבר גוש מבשל רק כשהוא מונח בכלי שני, ויש שהות לבשל, ולא באופן של עירוי וקילוח.

ועוד יש לצרף לזה שהכל הולך לאיבוד ואין חשיבות מלאכה בדבר זה. ובפרט שכל החומרא של גוש אינה מעיקר הדין אלא לחומרא בעלמא וכאן שיש כמה צירופים אין להחמיר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב הגאון שליט״א
    הטעם הראשון לכאורה לא שייך בביצה? כי במקרה של המ״א מדובר על קליפה משום תתאה גבר אבל הכר בביצה לכאורה הביצה תתאה ולכן יש לומר שמבשלת את המים יותר מקליפה? אלא אם נאמר שבקילוח שלא מתערב כלל ולא נח לא שייך סברא זו?
    אשריכם על אתר נפלא