טבעת נישואין זהב או כסף

שלום רב
האם יש הלכות על טבעת הנישואין ? או כל הטבעות כשרות לנישואין מאחר ששווה פרוטה.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שמעיקר הדין כל הטבעות טובות. יש נוהגים לקחת טבעת פשוטה וחלקה כדי שלא יהיה מצב שהאישה תהיה סבורה שזה שווה כך וכך ולמעשה זה שווה פחות.

המנהג לקדש בטבעת של זהב כבר מוזכר בספר אבן העוזר סי' ח' סעי' א' ס"ק כב שכך היה המנהג בכל תפוצות ישראל. ודקדק כן גם מתשובת מימוניות אישות סי' יט עיי"ש שנמצאה אח"כ טבעת של נחשת. אולם כתב שבירושלים (בשעתו) נהגו לקדש בטבעת של כסף. וכך גם כתב בבן איש חי (פרשת שופטים אות ח') שמצוה מן המובחר לקדש בטבעת של כסף.

ובאוצר הפוסקים (סי' כז סעי' א' אות ח') הביאו שממהר"ם בנעט אמר שקידושי בנו עם בתו של בעל השמן רוקח היה בטבעת של כסף. והוסיפו שם שמן הסתם הודיעו לכלה שזו טבעת של כסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבחינת הלכה הבעל לא אמור לענוד טבעת נישואין בכלל. חשוב לדעת שהנישואין נעשו באופן שבו הבעל הוא זה שיוצר קנין אישות באשה תמורת טבעת, כמו כל קנין אחר, ולא להיפך, האשה אינה קונה אלא נקנית. קשה קצת לתפוס זאת בתפיסה המערבית אבל זה בסדר, אם מבינים את מהות הענין [הקנין אינו ממוני, האשה אינה חפץ שנקנה, אלא זה קנין אישות שנקבע בתורה שנפעל על ידו].
    אם הבעל רוצה טבעת, יעשו כל מה שרוצים אבל לא תחת החופה.
    בהצלחה.