הלוואה שהתקבלה מגר שנפטר

לכב' הרב שלום: גר צדק שנפטר חייבים לו 200 ₪ אך אפשר להחזיר את הכסף? {כל המשפחה גוים }תודה לרבנים.

תשובה:

שלום רב,

גר אין לו יורשים. לכן אין צורך להחזיר להם את הכסף משום שהשיעבוד (החוב) פקע. אולם יש לדעת שאם אותו גר חייב כסף למישהו אחר יתכן שאת תהיי חייבת לשלם ישירות לאותו אדם משום בדין "שיעבודא דר' נתן" כלומר, בעודו בחיים הלוה שהיה חייב לאותו גר השתעבד גם ישירות למלווים של אותו גר. אבל אם הוא היה חייב כספים לגויים, אין שיעבוד במקרה כזה. ראה פתחי תשובה חו"מ סי' פו סק"א.