חמץ שעבר עליו הפסח

שלום

א. קנינו לפסח חטיף תפוחי אדמה ולא שמנו לב שלא כתוב על זה כשר לפסח, וקצת אכלנו מזה ואח"כ ראינו שאין על זה כשר לפסח, ולקחנו את זה מיד לארון מכירת החמץ.

האם היום לאחר הפסח אפשר להמשיך לאכול את החטיף?

ב. בירה שהוציאוה אותה בשישי שעבר (שביעי של פסח) ושמו אותה במקפיא, האם אפשר לשתות ממנה כעת או שזה חמץ שעבר עליו הפסח?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

א. אפשר לאכול. ראשית הוא נמכר לגוי ומותר לאכול חמץ שנמכר לגוי [בשביל זה מוכרים…], שנית הוא לא חמץ. טוב עשיתם שלא אכלתם ממנו בפסח, אבל אחרי פסח אין חשש אף אם לא נמכר.

ב. אם נמכרה לגוי, גם אם הוציאו ממקום המכירה ושמו במקפיא מותר לשתות. אם כלל לא עשו מכירת חמץ היא אסורה בשתייה ובהנאה. כמובן היה אסור להוציא אותה משם, שהרי יש לעשות מחיצה בין חמצו של הגוי לשאר המוצרים בבית, אבל זה לא אוסר להשתמש אחרי הפסח במידה ונמכר החמץ כדין.