קללת חינם יכולה להזיק?

אם מקללים פלוני או פלונית בכל קללה שהיא כגון ארור וכדומה זה משפיע עליו או עליה?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני קללת חינם אינה תופסת, כמבואר בגמרא במסכת מכות דף יא עמוד א על פי הפסוק במשלי כו: “כצפור לנוד כדרור לעוף כן קללת חנם לא תבא”, אך אם הוא בכל זאת חושש ניתן לעשות התרת קללות, ניתן לעשות זאת בכותל המערבי ביום שישי בצהריים, שם מתקבצים מנין ועושים את הנוסח שנתקן להתרת קללות.

יש אופנים מסוימים שיש שחששו שיש משמעות לקללה ראה כאן.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

ראה עוד כאן בענין התרת קללות