פינוי השולחן בסעודה שלישית

כת"ר, בסעודה שלישית האם מותר לסלק מהשולחן כלי עם מים אחרונים והאם יש חילוק בין לפני או אחרי ברהמ"ז? תודה מראש

תשובה:

שלום רב

נראה שבסעודה שלישית יש לכסות את המים ולא כדאי לסלק, כיון שעצם פינוי השולחן מהליכלוך כאשר השעה כבר סמוכה מאוד לצאת השבת יש בו חשש הכנה משבת לחול, שהרי המטרה היא שהבית יהיה נקי, וזה כבר נצרך למוצאי שבת ולא לשבת עצמה, משום כך יתכן שיש כאן גם חשש מוקצה כיון שאין כאן את ההיתר של גרף של רעי, שהרי כאמור, מצד נקיון הבית בלאו הכי יש איסור משום הכנה.

לאחר ברכת המזון, אם כבר יצאה שבת לפי הזמן שבלוחות וכפי מנהגכם, ניתן לומר ברוך המבדיל ולפנות השולחן.

כמובן שאם אוכלים בעוד היום גדול ויש הנאה בשבת עצמה מנקיון השולחן מותר לפנות הכל כולל המים אחרונים.

יום נעים