האם יש חיוב לעלות לתורה בבר מצוה?

בהיותי בגיל 13 לא עליתי לתורה ולא קראתי את הפרשה שלי אך לימדו אותי להניח תפילין וזאת כיוון שסבתי היתה במצב בריאותי קשה מאוד…
היום בתור אב לילד לפני גיל מצווה בע"ה נעלה לתורה מתעוררת בי השאלה האים על פי המתואר
קיימתי את מצוות הבר מצווה שלי ואם לא אז אולי כדאי לעשות זאת!!!!
תשובה:

שלום רב

אין כל חיוב לעלות לתורה בבר מצוה, זה מנהג יפה ומבורך ומכבד מאוד את חגיגת הבר מצוה ומשווה לה את האופי הנכון והמתאים על פי התורה. מה שכן יש חיוב גמור הוא כל יום ויום להניח תפילין למעט שבת וחג!  על המצוה הזו מסרו יהודים את נפשם במשך כל הדורות. הכרתי יהודי שעבר את כל מוראות אושוויץ, וסיפר ותיאר כיצד היו מניחים תפילין בהחבא תחת אפם של הקלגסים הגרמניים, אף שברור היה שמי שיתפס עם תפילין יירה באופן מידי ויושלך למשרפות! על המצוה החשובה הזו לא נוותר, גם אתה וגם בנך, קחו זאת לעצמכם כדבר שהוא חוק בל יעבור, שלא יעבור עלינו יום ללא תפילין.

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב!