אפשר להסתמך על תיאורים של חברת המוצר לצורך פרסומו?

שלום וברכה כבוד הרב
1. בשיווק מוצרים של אחרים באינטרנט, מוצרים שלא ניסיתי בעצמי, האם אני יכול להסתמך על התיאורים שהופיעו באתר של המוצר ולכתוב אותו בפרסום השיווקי? נגיד בהגזמה בשביל שאדע, נגיד שהם רושמים "הכי טוב בשוק" וכו' וכו', שיכול להיות מאד שזה לא הכי טוב בשוק – גם מותר?
2. הזזתי את הקשר של התפילין יד שלי בשביל לצבוע אותו בשחור, ואיכשהו אחד הקשרים יצא והסתבך עם הקשר (אין לי שמץ של מושג איך זה יכול לקרות) – האם אפשר להניח עם ברכה?
בלי ברכה גם נחשב לי כהנחת תפילין?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. אפשר לכתוב, כל אחד מבין שזו סתם פירסומת.
  2. אני לא ראיתי מה היה, אבל אם זה נפסל אי אפשר לקיים בזה את המצוה, זה לא רק בעיה בברכה, תשיג תפילין אחרות עוד לפני השקיעה, ובמקביל תתן למומחה שיתקן את שלך.

בהצלחה