שליח ציבור שיש עליו רינונים שהוא גנב

שלום,
בביה"כ יש אדם שמקצועו בתחום השיפוצים. אנשים רבים מתלוננים כי הוא "עקץ" אותם לא מעט פעמים וחייב כסף רב (אפילו צ'קים מזוייפים). דא עקא, שאדם כזה עלה להיות שליח ציבור וכן לקרוא בתורה.
מה דעת ההלכה? האם יש למונעו מכך?

תשובה:

שלום רב,

לפי התיאור שלך עדיף שלא למנות אותו שליח ציבור לכתחילה. אולם אם כבר שלחו אותו, אסור למנוע ממנו.

מקורות:

אדם שהוא גנב ודאי אסור למנותו כשליח ציבור הוא אינו הגון ואינו ראוי להיות שליח ציבור ראה שו"ע סי' נג סעי' ד'. יחד עם זה כתב הרמ"א שם בסעי' כה: "ואין מסלקין אותו משום רנון בעלמא, כגון שיצא עליו שם שנתפס עם הכותית, או שמסר אדם. אבל אם באו עליו עדים בזה, וכיוצא בזה, מעבירין אותו". כלומר, ע"י רינון לא ניתן לסלק שליח ציבור. ובדאי לא באופן שאתה מדבר שכנראה יש שיש לו דין ודברים איתו הם אלו שהוציאו עליו את הרינונים. וראה שם במשנה ברורה שלכתחילה ראוי לחוש לרינונים ולא להעלות אותו חזן.