מה מברכים על אבוקדו

שלום רציתי לדעת מה מברכים על האבוקדו אם העץ או אדמה?

תשובה:

שלום רב,

על אבוקדו מברכים בורא פרי העץ. אלא אם כן זה מרוסק לגמרי אז מברכים על זה שהכל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בספר וזאת הברכה כתב שאם רוב אכילת אותם פירות או ירקות נאכלות על ידי ריסוק,מברך הברכה הראויה לפרי המקורי(משנב רב מד),ולכן נראה שאבוקדו,אף שנתרסק לגמרי ברכתו העץ עכ‎"ל.ולענ"ד גם כשעושים סלט אבוקדו וכדומה עדיין ניכר שזה אבוקדו ואז לכו"ע יש לברך העץ.

  2. גם הרב מלמד ב'פניני הלכה ברכות' ע"מ 177 כותב שעל אבוקדו שנמעך הואיל ולא התרסק לגמרי והמרקם המיוחד שלו נשאר מברכים 'העץ'. ואפילו אם הוסיפו לו בצל ולימון לטעם, הואילו ולא נשתנה כל כך והכל מתייחסים אליו כאל אבוקדו, ברכתו 'העץ'.