האם אפשר לשווק באינטרנט אוכל לא כשר לתושבי חו"ל?

שלום וברכה כבוד הרב

האם צריך בשיווק מוצרים באינטרנט, לדוגמה אם זה מוצר שהוא סרטון הדרכה, או מתכון לאוכל, או אוכל עצמו – האם צריך לוודא שהמוצרים כשרים וצנועים לפי ההלכה? כי אני רוצה לשווק לחו"ל דווקא, אך אולי יתקלו בזה יהודים.

תודה רבה כבוד הרב, ערב טוב

תשובה:

שלום רב

כיון שהאתר פונה מבחינה מספרית בעיקר לגויים, מותר לשווק שם מוצרים לא כשרים [שאין בהם איסור הנאה] ויהודי שקונה מוטל עליו לשים לב מה הוא קונה. אבל אתה בלאו הכי גם לא המוכר, אלא רק מסייע על ידי תוכנת שיווק או משהו כזה, וזה כבר באמת גרמא רחוקה ואין בכך כל חשש כלל. ראה שאלה דומה בהרחבה כאן.