חילול השם, זהירות במשלוח מזומן שלא ייגנב

בוקר טוב כבוד הרב,
מספר שאלות בבקשה,
1. עשיתי מנוי אינטרנט ואמרתי להם שאעדכן להם הוראת קבע בעתיד, אך מאז קראתי שהם מאפשרים לשלם גם דרך האתר שלהם – האם זה חילול ה' ח"ו אם לא אחזור לעדכן אם אני מעדיף לשלם דרך האינטרנט?
2. האם כששולחים כסף במעטפה בבנק הדואר צריך לעטוף אותו בחתיכת נייר כדי שהוא לא יראה מחוץ למעטפה, בשביל לא לעבור אולי על "בפני עיוור לא תתן מכשול"?
תודה רבה כבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

  1. אין שום בעיה. אף אחד אינו אמור לזכור שהבטחת ועדיין לא עשית. אני גם מניח שיש כמה משמרות של עובדים, כך שפקיד אחד אינו יודע אם עשית דרך פקיד אחר. והוא גם יכול לבדוק ולראות שמעודכנת במחשב הוראת קבע.
  2. אכן כך. יש לבדוק שאין אפשרות שהכסף ייראה. בפיוט של חג השבועות אומרים: "אִם תִּשְׁמֹר הוֹן מִלִּגְנֹב, לֹא תִגְנֹב". משמע שבכלל איסור לא תגנב, יש גם חיוב לשמור על הכסף שלא ייגנב על ידי אחרים.