חמץ שלא סומן במכירה לגוי

שלום וברכה!
מכרתי את החמץ דרך הרבנות, וציינתי חדרים מסויימים. אח"כ מצאתי עוד דברים שהיה עלי למכור (לא חמץ גמור) במקום אחר וכן בחדר אחד שציינתי במכירה, אבל לא ציינתי על הארון הספציפי שלו. האם דין האוכל כדין חמץ שעבר עליו הפסח?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בנוסח שטר המכירה מציינים "ובכל מקום שהוא", כלומר המכירה חלה על כל החמץ שבבת ולא רק על המקומות המסומנים, הסימון נעשה כדי לעשות את המכירה רצינית וענינית יותר, אבל זה לא מעכב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובות והנהגות כרך ב סימן רכט

    והנה קשה לסמוך על המכירה כשהמקום אינו מסויים והחמץ בשעתו אבוד ממנו שאין זכור לו, שלרוב הפוסקים חשוב אינו ברשותו להקנות, ואף שאנו מוסיפין כן בשטר מכירה, היינו לרוחא דמילתא להידור, ולא להקל דנימא שבודאי אין עוברין שהכל של נכרי, ואף שביטל והפקיר לפני הפסח מ"מ מדרבנן צריך לבערו,
    וע"ע בשו"ת חבל נחלתו (חט"ו, סי טז', שהאריך בזה , בקישור הבא-
    https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%9C_%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%AA%D7%95_%D7%98%D7%95_%D7%98%D7%96