הסרת הכלים מהשולחן לאחר סעודה שלישית

שלום וברכה לכבוד הרב!
1) לבשל מחר בצהריי'ם ביום טוב ליום טוב גם אם מעבירים מאש לאש, זה מותר?
2) שמעתי שבסעודה שלישית לא מרימים את הכלים רק אחרי ברכת המזון. זה נכון לכל ארוחה אם יום חול ואם שבת?
חג שמח ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

כאשר מבשלים ביום טוב לא יוצרים אש חדשה אבל מותר להעביר מאש לאש.

אני חושב שיש כאן איזה בילבול קטן, אין כל בעיה בארוחות השונות להסיר כלים לפני ברכת המזון, העיקר שמשאירים לחם על השולחן לצורך הברכה. בסעודה שלישית יש בעיה אחרת של הכנב משבת לחול, ולכן לא מסירים את הכלים מהשולחן עד לצאת השבת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בסד
    שבוע מבורך
    האם יש בעיה להסיר את הלחם ואת הצלחת ? בתנאי שמשאירים את מגש החלות (ללא החלות ) וכוס קידוש .
    הסרת הכלים ללא מחשבה חלילה להתכונן ליום הבא. אלא לאחר כל סעודה אני מפנה חלק מהכלים כדי שהשולחן יראה טוב יותר.
    יש בכך בעיה ?
    תודה.