קטניות בשבת שלאחר שביעי של פסח / הלכות קטניות

שלום

השאלות לבני אשכנז
האם השנה אפשר לאכול קטניות בשבת שלאחר שביעי של פסח?
מותר לבשל בכלים של פסח קטניות לצורך שבת?
האם קטניות צריך למכור לחמץ?
והאם מותר להוציא מהארון גרעינים ולאכול בשבת?
או לקנות היום בחנות פיצוחים גרעינים לצורך שבת?

ובאופן כללי, מה ההתייחסות לקטניות?
אם בושלו בסיר של פסח, או השתמשו בכלים של פסח לצורך הכנה ואכילה של קטניות, מה הדין של הכלים?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. לגבי קטניות בשבת שלאחר הפסח. ברור שמותר. הרי מותר באופן עקרוני גם לאכול חמץ. הנידון הוא האם מותר לאשכנזים לבשל קטניות בשביעי של פסח לצורך השבת שאחריו. ראה כאן.

ב. לגבי בישול קטניות בכלים של פסח, למרות שמעיקר הדין אין איסור, נהגו להזהר שלא לבשל באותם כלים.

ג. קטניות אינם חמץ ואין צורך למכור אותם לגוי.

ד. אין כל בעיה להוציא מהארון גרעינים ולאכול אותם בשבת.

ה. לגבי קניית קטניות בחול המועד פסח – אין איסור.

ו. באופן כללי תוכל לעיין בשאלות מסוג אלו ואחרים במאגר השו"ת, אורח חיים, פסח, קטניות.

ז. הכלים לא נאסרו. ראה ברמ"א סי' תנג ובמשנה ברורה מה שדנו אם נפל קצת קטניות לתוך התבשיל אם התבשיל עצמו נאסר.