צליית כבד בגריל גז

שלום,מועדים לשמחה, האם אפשר לצלות כבד על גריל גז?

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין אש של גז לאש גחלים, וזה בסדר גמור, כמובן כפי הכללים הרגילים, על רשת שהדם יוכל לזוב וכו'.

חג שמח.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום, שמתי לבבות בד"צ על חמגשית, ואת החמגשית, שמי על להבות הגז הרבה זמן האם זה צליה כדין, ואם לא, האם יש תקנה, והאם היתי חיב לחתוך קודם את הלבבות, ואם לא עשיתי כן האם יועל לחתוך ולצלות שוב. [לבני ספרד]

  2. זה לא טוב בכלל, ולא בגלל החיתוך אלא בגלל שכאשר צולים כבד שאינו צלוי זה חייב להיות על רשת פתוחה, כשאתה צולה בתוך חמגשית כל הדם שיוצא חוזר ונבלע בו!
    כרגע שכך נעשה יש מקילים בדיעבד לאכול, ויש הקלו בזה רק במקום שזה הפסד מרובה כמות גדולה מאוד וכדומה, וגם לדעת המקילים יש לרחוץ אותו טוב משאריות הדם, החמגשית טרפה ויש לזרוק לאשפה.
    ראה שולחן ערוך יו"ד סי' עג סעי' א, שו"ת זבחי צדק סי' יד, וכף החיים שם סעי' טו. וע"ע שו"ת יחוה דעת חלק ב סי' נא.

  3. דברי היו, כהמשך ותגובה על הנכתב לעיל בשמכם, ראו בתוך השרשור, ועכ"פ זה תורף השאלה, צליתי לבבות באופן הכשר בדיעבד לשיטתכם, האם עתה אפשר לתקן ע"י שהעשה צליה כדין ויהיה כשר לכתחילה, או דכיון וצליה ראשונה כבר נעשה לא כ"כ טוב שוב אין תקנה בצליה שניה.