בישול קטניות לאבא שלי ואחי בפסח

שלום רב
איננו נוהגים לאכול קטניות בפסח מאחר ובעלי אשכנזי. האם אבי ממוצא טוניסאי המתארח בביתי יכול לאכול קטניות אותן אני אמורה לבשל לו.
בברכה

תשובה:

את יכולה לבשל לו קטניות. לדעת רוב הפוסקים מותר לבשל קטניות בפסח לצורך השבת שלאחריו. בישול של הנוהגים שלא לאכול קטניות לצורך כאלה שאוכלים, זה אותו הדבר. (יש כאלה שכתבו שהחשש הוא שמא יבוא לאכול). אולם כאמור, לדעת רוב הפוסקים, מותר. אבל שימי לב שלא יהיה בכלי הפסח שלך! שכן לכתחילה מחמירים בענין זה גם על בליעות שבכלים.