כיבוס בשבת ע"י טיימר

שלום כבוד הרב ומועדים לשמחה!

בחג הראשון לא היינו בבית. וכיוון שאני גרה בשכונה שיש בה רק אברכים של הישיבה ידעתי שאין אף משפחה שנשארת בשכונה. השכונה מבודדת מהישוב עצמו.
לפני שיצאנו לנסיעה, כיוונתי את המכונת כביסה שתפעל בחג עצמו (כי חשבתי שאין בעיה של מראית עין, כי לא היה פה אף אחד).
בעלי אמר שזה יכול להיות בעייתי וצריך לברר את זה כיוון שמראית עין זה לא רק כשממש רואים.

שאלתי היא האם זה היה בסדר להפעיל את המכונת כביסה בחג?
ואם כן, האם אני יכולה לעשות את זה בשבתות שאנחנו לא בבית, כך שהמכונה תפעל בשבת ואני אתלה את הכביסה במוצ"ש?
אני לא מפעילה את המכונה לפני שבת כי אז הכביסה תהיה רטובה כל השבת בתוך המכונה ועלולה להסריח.
תודה רבה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות [ראה שו"ע ורמ"א סי' רנב סעי' ה], יש שאסרו זאת משום אוושא מלתא – כלומר השמעת קול שמחמתה יאמרו שבבית פלוני עושים מלאכה, ובאופן זה אין לחלק חילוקים, וגם אם השכנים קצת רחוקים וכו' אסור, וכן פסק הרמ"א, ואילו השו"ע שם פוסק כדעת המקילים שאין לאסור דבר זה כיון שהפעולה נעשתה לפני שבת, ולפי זה לספרדים יש להקל בזה יותר.

מועדים לשמחה!