איסור שריפת גופות נפטרים

שלום, האם יש הסבר הלכתי מדוע לא שורפים גופות נפטרים לפי היהדות?

תשובה:

שלום רב,

יש מצוות עשה מדאורייתא לקבור את הנפטרים. כתב הרמב"ם במנין המצוות (עשה רלא): "כי קבור תקברנו מצות עשה. והוא הדין בשאר המתים. כלומר שייקבר כל מת מישראל ביום מותו". לכן, אסור לשרוף את הגופה משום שלאחר השריפה אין כבר ענין לקבורה. את האדם צריכים לקבור ולא את אפרו. לכן אדם שנשרף אין כל ענין לקוברו משום שאין כבר גופה. מלבד זאת בשריפה יש ניוול המת גדול מאד שכמובן יש איסור לנוולו.