נתינת מצה לחילוני

שלום וברכה מועדים לשמחה
האם אפשר לתת מצה לאכול לחילוני שאני יודע שלא יברך? כדאי לתת לו אוכל כשר לפסח אחר? יש יותר חשיבות להמוציא)מצה) מאוכל אחר? מה כדאי לעשות?
חג שמח

תשובה:

שלום רב

אם לולי שתתן לו מצה הוא יאכל חמץ, ודאי יש לתת לו מצה כדי למנוע אותו מאיסור כרת, אבל אם מדובר סתם בנתינת מצה כדאי לזכות אותו לטעום ממצה של פסח, כיון שלא מדובר בלילה הראשון שיש חיוב אכילת מצה אני לא רואה כל הבדל בענין זה בין הגשת מאכל לחילוני ביום חול, שהוא דבר אסור כיון שמכשילים אותו באכילה ללא ברכה. אולי תפרט יותר במה מדור ונשמח לעזור.