דחיית מילה שלא בזמנה

ילד בכור שנולד בכד אדר שני יום ראשון. וקיבל אנטיביוטיקה עד היום טז ניסן אם ממתינים שבעה ימים ממחר יום שני יוצא שהברית שבוע הבא ביום א האם ניתן לדחות הברית ליום שלישי כדי שהברית והפדיון יהיו יחד

תשובה:

שלום רב,

את הברית יש לערוך מיד כשיש אפשרות. לכן ודאי שאסור לדחות את הברית ביומיים כדי לעשות את הברית היחד עם הפדיון. אגב, אפילו אם זה היה יוצא באותו יום, לא ברור לגמרי שמותר לעשות את זה ביחד. הגמרא במסכת מועד קטן (ח,ב) אומרת שאין מערבין שמחה בשמחה. וכתב על כך הריטב"א: "ולדבריו אין מערבין שמחת מילה במשתה או בפדיון הבן ודכותה אבל שתי משתאות עושין כיון שהן ממין אחד". אולם להלכה כתב הריטב"א שאין אנו פסוקים כך – שאין מערבין שמחה בשמחה. אולם במגן אברהם (סי' תקמו סק"א) כתב שאנו כן פוסקים כמו הדעה שאין מערבין שמחה בשמחה. לכן לי דעתו לכאורה אין לעשות ברית ופדיון ביחד.