ארכנופוביה – פחד מעכבישים

שלום רב
יש לי ארכנופוביה – פחד מעכבישים
אני בן אדם שלא מסוגל לראות עכבישים אני נתקף פחד וחרדה וצמרמורת ואיני רגוע
אני תמיד קורא לאדם אחר שיבוא ויהרוג אותו עם העכביש נמצא בבית אפילו הקטן ביותר רק אחרי שהורגים אותו ומוצאים אני נרגע
עם במקרה שיש בשבת עכביש מותר להרוג אותו לשלווה שלי

תשובה:

שלום רב,

השלוה שלך חשובה לכולנו. אבל צריך לדאוג לה במסגרת הדברים המותרים בשבת. אין שום היתר לעבור על איסור דאורייתא ולהרוג עכביש שמפריע לך. אם זה אתה נתקף בפחד וחרדה ושואף לחזור לשלוות הנפש המתאימה יותר ליום המנוחה, אתה צריך להותיר לעכביש את הבית, ולחזור לשם רק במוצאי שבת לאחר שתהרוג אותו. [אגב, מצד איסור צער בעלי חיים אין כאן מאחר שיש לך מטרה – להרגיע את עצמך].